случайно някой да знае колко ома е съпротивлението на уреда за налягане на маслото
Известие
Collapse
No announcement yet.
уред за налягане на маслото
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщениеслучайно някой да знае колко ома е съпротивлението на уреда за налягане на маслото
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
-
уфффф
пак май неправилно съм се изразил
макар, че това е sender-a сиреч датчика
мен ме интересува уред сиреч стрелката
в таблото общо взето и четирите уреда са с еднакви намотки на стрелките, но с различно съпротивление, за да се получи правилното отместване на стрелката
та мен ме интересува точно това съпротивление в омове
проблема е, че имам 2 табла, но все са от Q4 пък тя е с друг тип датчик и заради това съпротивлението е друго
Comment
-
чакай сега, тоя уред в същността си е един волтметър, а при него намотката по принцип трябва да е с безкрайно голямо съпротивление, на практика мегаомна. тоя волтметър мери разликата в потенциала между едни резистори през които пък протича различен ток заради датчика. от тях зависи показанието на скалата.
ако искаш да видиш показанията,най-лесно подай захранване на таблото и вържи един тример вместо датчика да си го връткаш.
пп
ако мериш директно съпротивлението на намотката, стрелката на уреда ще забие в едното крайно положение и може да я изгориш.точка
Comment
-
значи имаш и други варианти. може да отвориш тоя за ку4 и да го настроиш. ето я теорията
http://en.wikipedia.org/wiki/Wheatstone_bridge
ето тука какво има в подобен датчик
http://forum.ih8mud.com/80-series-te...tml#post675390
а най-лесно ще стане май ако сложиш направо система от нивомера на бензина щото датчика и има същите стойности които е дал колегата по-горе /поне при 146/точка
Comment
-
Първоначално публикувано от kocta Покажи съобщениеДай да ти дам едно табло и да се заключва темата
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Имам едно табло от Дедра 2.0 турбо Интеграле ми се мотка в сервиза.Ако няма датчици мога и с датчиците да му ги дам и без това ще слагам някви китайски уредчета. Имам и от 155 1.8 спорт и там с датчиците
Квото му е кеф на човек стигфа работа да му вършат.Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro
Comment
-
а някой да знае дали платките вътре в километража са еднакви на всички 155-ци? Имам предвид дали табло от В6 става зая 1.8 и обратното, че моето нещо е изгоряло и не отчита километража и се чудя кво да праяEX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениеа някой да знае дали платките вътре в километража са еднакви на всички 155-ци? Имам предвид дали табло от В6 става зая 1.8 и обратното, че моето нещо е изгоряло и не отчита километража и се чудя кво да прая
но като смениш платката на оборотомера, няма проблем
Comment
Comment